LB18 wil absoluut geen fusie met Turnhout

Kijk, Vlaanderen wil schulden kwijtschelden indien gemeenten fuseren met elkaar. En wanneer je een gigantische put gemaakt hebt dan is de eenvoudigste manier om je eigenheid te verkopen in ruil dat die put wordt gedicht... We begrijpen dat maar we verafschuwen dat. Oud-Turnhout is door de decennia heen altijd een trotse zelfstandige gemeente geweest die niemand nodig had. We hoefden niemands hulp want we werden goed bestuurd op financieel vlak. We kenden welvaart, we hadden geld... We waren een mooie welvarende gemeente die zelfstandig goed bezig was.

De laatste 5 jaar werden getypeerd door interne ruzies en twisten binnen de meerderheids partijen. En daar bovenop door financieel wanbeheer en buitensmijten van geld door slechte en onbedachte aankopen en investeringen. De gemeente werd niet bestuurd als een goede huisvader dit zou doen binnen zijn mogelijkheden. En dan begint het natuurlijk. Alle middelen heiligen het doel om die fouten dan maar recht te trekken. En een fusie is daarin de eenvoudigste oplossing.

LB18 wil voor de moeilijke weg gaan. Werken aan het rechttrekken van deze situatie. Ervoor zorgen dat we onze eigenheid en onze zelfstandigheid kunnen behouden. Uiteraard zal dat niet eenvoudig zijn en is dat geen cadeautje... Maar, moeilijk gaat ook, toch?