Paul Paeleman

Paul heeft een zeer brede carrière achter de rug en is al sinds 1976 lid van de VLD (toenmalig PVV) in Oud-Turnhout. Al die jaren heeft hij alle verschillende politieke partijen zien komen en gaan.  

Zijn motto is in ieder geval dat je je pas 100% kan inzetten als je je 100% ervoor kan engageren… 

Paul startte als jonge werknemer in 1975 bij Janssen Pharmaceutica in de communicatie-afdeling. Als gegradueerde in  Marketing,  Reclame en Communicatie wist hij een mooie carrière uit te bouwen binnen het bedrijf. Hij verliet Janssen in 1991 om zich, samen met zijn vrouw, volledig te werpen op de zelfstandige uitbouw van een Communicatie-agentschap in Oud-Turnhout (JAP). Hij verkocht dit bedrijf in 2004. 

Ondertussen startte hij ook zeer succesvol een grafisch IT-opleidingsbedrijf (C-Sharp). Met dit bedrijf werd hij strategisch partner van Apple en Adobe. 

Vanaf 2004 ging Paul zich, samen met zijn vrouw, volledig toeleggen op projectbegeleiding van een zeer ambitieus technisch ontwikkelingsproject. Dit gebeurde in opdracht van Janssen Pharmaceutica en werd gefinaliseerd in 2008.  De afgelopen 10 jaar heeft Paul een nieuw bedrijf opgestart en verder uitgebouwd. Hij lag o.a. mee aan de basis van de ontwikkeling en optimalisatie van verschillende LED-mogelijkheden in verlichting. Tot 2018 runde hij DILITO EUROPE als bestuurder. 

Politiek: 

Paul had tot hij werd verkozen geen écht actieve politieke ervaring. Hij is de politiek wel altijd zeer geïnteresseerd blijven volgen zelfs in die mate dat hij zich in 2017 actief begon te engageren bij de Oud-Turnhoutse open-VLD.  

Toen zijn onmiddellijke woonbuurt op een zeer onheuse manier werd bedreigd via allerlei politieke spelletjes, startte hij uit protest een buurtbeweging op. Een buurtpleintje achter de bibliotheek in het Centrum werd, zonder écht medeweten van alle buurtbewoners, voor een habbekrats verkocht aan een sociale woningbouw-maatschappij. De wijze waarop dit gebeurde was de druppel die de emmer deed overlopen én was de trigger voor Paul om zich ook politiek te gaan engageren. Met één bedoeling, de politiek zodanig trachten te duwen opdat deze meer gaat inspelen op de verzuchtingen van al onze burgers.  Een frisse kijk op politiek van iemand met een hele bagage aan levens- en werkervaring kan daarbij héél belangrijk zijn. Daarom richtte Paul samen met enkele gelijkgestemden de Liberale Burgerpartij 2018.