LB18 wil de financiële PUT veranderen in een POT

Besturen van een gemeente is véél meer dan huwelijken inzegenen, gouden, diamanten en briljante jubileums te gaan bezoeken. Het échte bestuur (wat minder ontspannend is) omvat ook cijfers bestuderen, boekhouding in het oog houden, delegeren, lobby werk uitoefenen bij de hogere overheid, kortom een gemeente beheren als een goede huisvader. 

Er circuleren tientallen verhalen van onbezonnen uitgaven. Investeringen goedkeuren voor zaken die eigenlijk ook anders kunnen aangepakt worden. Je kan een sporthal wensen, maar je kan die op verschillende manieren trachten te verwezenlijken. Zeker niet alleen met geld dat je niet hebt maar ook door te kijken of er geen investeerders zijn die dat voor u willen betalen… Dit vergt natuurlijk véél meer inzet, onderzoek en lobby werk… Wij hebben altijd geleerd in onze oerdegelijke Kempische mentaliteit, dat je eerst zorgt dat je geld hebt vooraleer je dingen gaat kopen.  

Gezond verstand en inzicht kan wonderen doen. 

LB18 wil zich engageren om die enorme schuldenlast te gaan verminderen. Om er keihard tegenaan te gaan en op een sociaal en financieel verantwoorde manier oplossingen te zoeken om de kosten onder controle te krijgen. Een gezond financieel beleid van een gemeente vraagt ondernemerschap, management en niet blindelings investeren..