Margriet HermansRegentes Frans, Engels en geschiedenis, bekend als zangeres, TV- presentatrice.  Gewezen Vlaams Volksvertegenwoordiger en senator voor Open-VLD.

Bij de tweede rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 13 juni 1999 werd Margriet verkozen in de kieskring Mechelen-Turnhout. Ook na de Vlaamse verkiezingen van 13 juni 2004 werd ze opnieuw lid van het Vlaams Parlement. Ze bleef Vlaams volksvertegenwoordiger tot juni 2009. Tussen juli 2004 en juni 2009 werd ze door het Vlaams Parlement aangewezen als gemeenschapssenator. 

Margriet Hermans was er als parlementslid onder meer actief in de commissies media, cultuur en welzijn.   

Bij de verkiezingen van 7 juni 2009 geraakte ze zeer tot haar ontgoocheling niet herverkozen. Zij bleef echter wel altijd een gedreven Open- VLD-politica wat ze tot vandaag nog altijd is. 

Als gemeenschapssenator volgde zij dossiers over volksgezondheid en sociale zaken. Zij zetelde eveneens in de commissie Buitenlandse Zaken waar zij zich sinds 2005 inzette in de strijd tegen de hongersnood in Niger en het steunen van de democratische Iraanse oppositie. Als vicevoorzitter van de commissie Gelijke Kansen heeft zij diverse wetsvoorstellen ingediend (partnergeweld, gelijke beloning en het imago van de vrouw in de media). 

Ze was holebi-meter voor Open- Vld in de senaat. Ook zette ze zich als vast lid van de Parlementaire Assemblee van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) voor de vrouwenrechten en gelijke kansen alsook het voorkomen van discriminatie van holebi’s. In het Vlaams Parlement zette zij zich in voor meertalig onderwijs en volgde zij de mediadossiers op. 

Margriet Hermans was van 2001 tot 1 januari 2007 gemeenteraadslid in Oud-Turnhout. Hoewel ze in oktober 2006 voor een tweede keer als gemeenteraadslid verkozen was, besliste ze haar mandaat niet op te nemen.