Raf Simons

Raf Simons

Raf Simons heeft al sinds zijn jeugdjaren een grote interesse voor natuur, leefmilieu en duurzaamheid. De menselijke voetafdruk op onze planeet zet ons leefmilieu zwaar onder druk.

Toen hij zich enkele jaren geleden met zijn partner in Oud-Turnhout kwam vestigen voelde hij al snel dat de “groene gemeente” niet het bestuur had dat het verdiende.

Nadat ze een eigen woning hadden aangekocht aan het befaamde speelpleintje aan de Sint-Bavo kerk en al snel maakten ze kennis met het toenmalige gemeentebestuur dat elke van de weinig resterende groene oases verkocht voor sociale woningbouw aan de Ark. Nadien werden de omwonenden op de hoogte gebracht van de nieuwe bouwprojecten, maar het kalf was al verdronken. Het pleintje achter hun huis zou vol gebouwd worden.

Geschokt door de arrogante, on- democratische, zelfs burgeronvriendelijke houding van de CD&V, Spa coalitie besloot hij in actie te komen via de lokale buurtactie “red ons pleintje”. Met alle middelen moest dit achterbaks bouwproject tegen worden gehouden en mogelijks vernietigd. Hierdoor kwam hij in contact met initiatiefnemer Paul Paeleman en LB18.

Na vele maanden inspanningen slaagden ze erin om het geplande bouwproject van de gemeente en de Ark te laten annuleren mede dankzij enkele leden van de lokale liberale fractie waar Paul lid van was en via hun contacten.

Toen Paul hem vroeg om in zijn Partij te stappen heeft Raf hier geen seconde getwijfeld. Oud-Turnhout had absoluut een nieuw bestuur nodig.

Momenteel is Raf een hardwerkend bestuurslid en ondervoorzitter van LB18.

Niet alleen volgt hij op de voet de maandelijkse duurzaamheidsraad in de gemeente en werkt hij mee aan de organisatie van de vele activiteiten die deze adviesraad in het leven blaast maar ook bij LB18 is hij actief in de ledenwerking en de mediawerkgroep.

Ledenbeheer Afdeling Oud-Turnhout